Wie zijn wij

nathan

Hoi ik ben Nathan, ik ben 38 jaar en woon in Vriezenveen. Ik ben nu we een aantal jaar op weg zijn erg tevreden met de weg die we zijn ingeslagen, het hebben van een gezinshuis past bij mij en ik kan hier mijn ‘ei’ in kwijt. Voor het gezinshuis heb ik jarenlang gewerkt als begeleider in de SGLVG zorg, met veelal jongvolwassenen. Hier heb ik gezien wat het gevolg kan zijn van jaren lang op groepen en telkens verschillende plekken wonen. Dit maakt mij gemotiveerd om als gezinshuisvader een andere toekomst mogelijk te maken voor kinderen en jongeren.

Mijn grootste hobbys zijn zeilen (dat komt vast omdat ik Fries bloedheb) en gitaar spelen. Ook vind ik het leuk om te klussen en buiten bezig te zijn. Hierbij vind ik het ook mooi om op een fysiek actieve manier bezig te zijn met de kinderen en jongeren en hen hierdoor op een andere manier beter te leren kennen.

Met mijn rustige, vriendelijke karakter ben ik voor de kinderen een duidelijke, stabiele en geduldige persoon. Ik stel duidelijke kaders en laat de kinderen daarbinnen de ruimte om ook zelf dingen te beslissen, zelf kunnen onderzoeken en uitvinden wie iemand is vind ik namelijk heel belangrijk.

Als gezinshuisvader heeft ook juist mijn geduld en rustige karakter een voordeel, ik laat mij niet snel de figuurlijke kast opjagen en blijf telkens opnieuw proberen en kansen geven.

De jongeren bij ons zullen waarschijnlijk ook mijn humor als belangrijke eigenschap noemen, met humor bereiken we veel in het ‘verlichten’ van situaties. Mijn humor werkt aanstekelijk, steeds vaker horen we jongeren echte ‘Herleijn grapjes’ maken.

leonie

Dit ben ik, Leonie

Ik ben al jaren getrouwd met Nathan en na die jaren zijn we uiteindelijk samen een bedrijf begonnen. Wat is het super mooi dat we samen, in ons eigen bedrijf, zorg mogen geven aan kinderen en jongeren die dat zo nodig hebben!

Ik heb 9 jaar met veel plezier gewerkt in een kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie en heb hier veel geleerd over de doelgroep waarmee we in ons gezinshuis willen gaan werken. In ons gezinshuis kunnen we kinderen die in de reguliere hulpverlening klaar met hun behandelingzijn een plekje geven, waar ze op mogen groeien in een gezin en met de hulp die ze nodig hebben. Wat gaaf dat ik hen daar bij mag helpen!

Mijn grootste hobby is mijn taartenbedrijfje Taartastisch. Ik maak samen met Nathan taarten voor bijvoorbeeld verjaardagen of bruiloften. Ik vind dit erg leuk om te doen en houd er van om creatief bezig te zijn. Mijn taarten zijn een mooi middel om met de kinderen en jongeren bezig te zijn, automatisch schuift iedereen aan en doet op zijn of haar manier mee. Mooi om dit zo in te kunnen zetten. Verder ben ik creatief met allerlei dingen en ook dit werkt vooral voor de meiden aanstekelijk en maakt dat ook zij hun creativiteit gaan ontplooien.

Als gezinshuismoeder breng ik vooral mijn geduld, duidelijkheid, inlevingsvermogen en structuur mee, waardoor ik de kinderen en jongeren een fijn en veilig plekje mag bieden binnen ons gezin.

lieseekian

Hoi, wij zijn Liese en Elian. Ik (Liese) ben 12 jaar en mijn broertje is 10 jaar. Elian houdt erg van voetballen, buiten  spelen en klussen. Hij speelt volgens mij het liefst altijd in de schuur.

Ik hou meer van spelletjes doen, knutselen en ook wel van buiten spelen en bijvoorbeeld fietsen. Ik vind het ook wel heel fijn om samen te spelen en vind het ook leuk om bijvoorbeeld te spelen met Mila.

Dat papa en mama een gezinshuis hebben vind ik, en ik denk Elian ook, wel leuk, er is altijd wel iemand om mee te spelen of die bijvoorbeeld mee wil naar de winkel. Soms vinden we het ook wel even druk, maar gelukkig hebben we een mooi groot huis waar we genoeg plekken hebben waar het lekker rustig is.

Bij gezinshuis LOF woont ook Mila, een mooi meisje van 7 jaar die al sinds haar geboorte bij ons woont. Mila hoort helemaal bij ons en heeft daarnaast mooi en opbouwend contact met haar eigen mama! Dit vinden we voor Mila heel belangrijk. Mila geniet er van dat er veel mensen bij ons wonen, elk moment is er wel iemand anders die wat met haar wil gaan doen en vaak is het ook mooi om te zien hoe de jongeren er wat aan hebben om met Mila bezig te zijn!

Natuurlijk kunnen we binnen “gezinshuis LOF” niet alles zelf, daarom hebben we een huishoudelijk medewerker en pedagogisch medewerkers. Ook andere familieleden komen regelmatig over de vloer en gaan bijvoorbeeld mee naar de sportschool.

Gezinshuis LOF” is gevestigd is het middelkleine dorp Vriezenveen. Het gezinshuis is gevestigd aan de rand van Vriezenveen, maar op loopafstand van het centrum. Daarnaast is een busstation op loopafstand en is er een treinverbinding.

Vriezenveen biedt rust en ruimte aan de jongeren en tegelijk alles wat ze nodig hebben op gebied van scholing, vrije tijd en sport.